O SERIJI

„ASI“


“ASI” je jedna od najpoznatijih turskih TV serija koja se prikazuje na ovim prostorima. Jedna od najlepših turskih epskih priča odigrava se u seoskom mestu Antakija kroz koje protiče reka Asi, koja nosi isto ime kao i glavna junakinja, u čarobnom i tajanstvenom gradu na obali Sredozemnog mora. Osim savršene glumačke ekipe, seriju odlikuje i fantastična muzika i pejzaži.

Radnja prati dvoje dvoje mladih i ponosnih ljudi koji se zaljubljuju na prvi pogled, ali koje duhovi iz prošlosti sprečavaju da ostvare zajedničku sreću.
Porodica Kozkuolu poseduje veliko imanje već generacijama unazad, i opstanak farme je njima cilj za koji žive. Vlasnik Ihsan, i njegova ćerka Asi vredno rade na svojoj zemlji, ali jednog dana iznad njihove farme nadvio se crni oblak... Godinama unazad, Demirova majka Emina i tetka Suhejla radile su za Kozdžuoglijeve sve dok se Emina nije udavila u reci.

Nakon mnogo godina provedenih u Istanbulu, Demir se vraća u svoje rodni grad, koji je napustio zajedno sa svojom sestrom, nakon smrti njihove majke, koja se utopila u reci. Demir saznaje da je porodica Kozkuolu, jedna od najcenjenijih porodica u regiji, verovatno odgovorna za smrt njegove majke, pa odlučuje da prouči uzroke upravo na imanju Ishana Kozkuolu. Svoj posao prebacuje u Antiohiju, i kupuje imanje Džemala Age, Ihsanovog tasta. Problem nastaje kada Demir susretne prelepu Asi i zaljubi se u nju, ne znajući da je ona upravo Ishanova ćerka….
Produkcija: Turska, 2007.
Uloge: Tuba Bujukustun, Murat Jildirim, Četin Tekindor, Nur Surer, Selma Ergenč